OPACITATS

Opacitats és un projecte iniciat al 2007 i mostrat per primer cop a l´AB, galeria d´Art del 9 de setembre fins el 29 d´octubre del 2010.

L´exposició fotogràfica mostra el rastre humà, l´empremta de la seva presència en els espais i objectes preuats, després oblidats.

La propietat, la privadesa, la intimitat, la dignitat, la ocupació i el poder… s´agermana amb l´espai obert a tothom, la indignitat, el desordre, l´oblit i el no rés.

Un cop tot deixa de servir per al seu propòsit i el seu funcionament anterior deixa d´existir, es produeix una transformació inquietant. Del com un espai i objecte preuat es metamorfitza amb el seu abandonament i rebuig. Son imatges dels records d´un passat recent a punt de desaparèixer. És el moment just en que la seva possible reutilització i recuperació ens ofereix el seu darrer alè d´esperança, esperant, pacient, cobrir-se amb la pols que mantindrà latent els darrers batecs d´energia fins a la seva, quasi sempre, destrucció, desaparició o transformació final. Imatges que, en certa manera, ens mostren un trànsit entre la vida i la mort, una part opaca de la nostre societat que, potser, no en convé mostar-ne ni parlar-ne res.

Aquests son alguns dels trets seductors en les imatges que us vull presentar.