NATURA MORTA

Una ma dolça inexpressiva, una natura morta en una imatge… una composició inert i freda que ens mostra matèria sense vida.

Verdures i fruites mortes arrancades de la terra i dels arbres, situades en un ambient quirúrgic… hospitalari… com si d´una autòpsia es tractés i tot i així no ens remouen els sentiments.

He volgut comprovar que en el seu interior no hi ha vida… ni ànima… només una llavor d´esperança… i ho he volgut reparar… suturant amb un cordill els teixits malmesos per la incisió d´un bisturí sense esterilitzar extret de l´antiga Policlínica del Vallès. Esperant que la cicatrització m´oferís una nova confiança de continuïtat, però cada dia que passava el seu envelliment s´accelerava, demanant-me immortalitzar el darrer alè abans de desaparèixer per sempre.

Aquesta serie d´imatges va ser presentada al Concurs Nacional de Fotografia Professional LUX 2010 i va ser guardonada amb un primer premi LUX OR, amb la valoració del president del jurat, Sr. Xavier Galí: «Por su dificultad, el tratamiento del ambiente y sus tonos acertados, por la idea con una intención concreta y no convencional».

Aquest work in Progress està obert i en curs d´experimentació, per descobrir natures mortes que ens envolten. Estic intrigat per saber cap a on em portarà.