NATATORIUM

NATATORIUM és un Work in Progress i està en permanent recerca de trobar instal·lacions esportives abandonades.

Son instal·lacions que estan situades en urbanitzacions, majoritàriament construïdes a mitjans/finals dels anys 70. Uns quants accionistes varen proposar-se fer equipaments esportius amb la idea de que els habitants de les urbanitzacions es fessin socis i, així, poder fer el manteniment i enriquir-se amb la inversió.

Amb el temps, el boom de la construcció i els bons temps econòmics varen fer que molts particulars es fessin les pròpies piscines a les seves torres d´estiueig i, mica en mica, varen anar desapareixent els usuaris. Tot plegat fins el punt de fer insostenible el manteniment.

Un contenidor d´aigua, d´oci, de divertiment, d´aprenentatge, de relacions socials. Un contenidor…

La serie d´imatges NATATORIUM, tractades com a tríptics, va ser presentada al Premi de Fotografia Professional LUX 2012 i va ser guardonada amb un primer premi LUX OR, amb la valoració del jurat format per: Laura Terré (Historiadora de Fotografia i Comissaria, Luís Malibran (Fotògraf), Alejandro Castellote (Comissari de fotografia), Guillermo Asián (Fotògraf), José Luís amores (Director de la Escuela EFTI): «Por romper con la perspectiva tradicional, muy estudiada y trabajada».