4 CAMINS

Projecte de recerca i coneixement personal per descobrir i desmitificar la imatge d´un centre penitenciari. Lluny de la imatge que podem tenir de les presons americanes, 4 Camins és un lloc on es troben concentrats tots els equipaments i serveis que molt pobles voldrien tenir, tret del fet de que hi manca un aspecte important… la llibertat.

El projecte el vaig realitzar en 5 sessions diferents entre matins i tardes, vaig poder parlar amb varis interns i vaig estar entre ells al menjador, a la bugaderia, a la biblioteca, als tallers, a les habitacions on es porten a terme els bis a bis, a la infermeria, a la sala d´actes, als locutoris, a les dutxes, a diferents patis, al gimnàs, a la panificadora i fins i tot vaig demanar que em tanquessin a l´interior de varies cel·les per respirar l´ambient i impregnar-me de la llum i les olors que es troben allà dins.

Va resultar ser un projecte molt interessant que em va fer adoptar una mirada molt diferent que tenia fins llavors d´una presó, valorant molt positivament el gran treball de reinserció social que es porta a terme.

La fotografia del interior de l´habitació bis a bis la vaig presentar al Concurs Nacional LUX 2009 en la categoria Interiorisme i Decoració i va ser guardonada amb un segon premi nacional LUX Plata.